VÄRLDENS STÖRSTA TILLVERKARE AV KANOTER

Pelican tillverkar kajaker, kanoter, båtar, trampbåtar och vinterpulkor. Pelican tillverkade världens första kanot i plast redan 1971. Än idag sker all utveckling och tillverkning i fabriken i Montreal.
 
Materialet är Pelicans egenutvecklade och väl beprövade RAM-X som består av pressad polyeten i 3 lager (sandwichkonstruktion). RAM-X är extremt stöttåligt och har ett UV-skyddat yttre lager.
 
99,5 % av spillet återanvänds och mer än 50% av materialet i produkterna består av återvunnen polletten!
 
Just prisvärdhet är något vi sätter stort värde på. Många friluftsartiklar är enligt vår mening alltför dyra jämfört med vad de använs till. Pelican har produkter för den vanlige användaren – till marknadens bästa pris.

KAJAKER

Pelikan tillverkar två olika serier kajer under olika varumärken där Pelican har klassiska instegsmodeller som är mycket stabila och mångsidiga medan Elie är high-end modeller med smalare skrov och exklusivare säten mm. Är du på jakt efter en prisvärd och tålig kajak som passar alla i familjen så har vi modellerna för er.

KANADENSARE

Pelikans kanadensare är genomtänkta, smidiga och underhållsfria. Materialet i skrovet isolerar från kyla och gör kanadensaren är mycket tystgående. Relingen av aluminium är plastöverdragen vilket också bidrar till tyst och naturnära paddling. Utmärkta familjekanoner som också är populära prisvärda uthyrningskanoter i sjöar och åar.

BÅTAR

Pelican har tillverkat båtar i plast sedan 1968. Idag gör de flera modeller. Bland annat en flatbottnad eka som heter Intruder, en renodlad fiskeplattform med högt placerade snurrfåtöljer (Bass 10E) samt en utpräglad fiskebåt vid namn Predator med snurrfåtöljer, sump fisksump med syresättning samt inbyggd eldragning och batteriskåp. Gemensamt för båtarna är extrem primärstabilitet då de är konstruerade att fiska ifrån, oöverträffad smidighet vid transport (på exempelvis takräcket) pga dess låga vikt samt underhållsfritt material.Alla båtarna är naturligtvis CE-märkta.