ESKERS TRÄKANOTER OCH TILLBEHÖR

För några år sen fick vi möjligheten att förverkliga en dröm. Att ta fram en egen serie kanoter i trä. Kanoter som vi drömt om och som vi vill ha dem. Slutresultatet blev två handbyggda modeller i kanadensisk röd cederträ.

Efter en hel del hårda tester i Sverige är vi oerhört nöjda med dessa modeller. De har testats i bland annat den steniga Lyckebyån med fantastiskt resultat, de tål betydligt mer än vad man kan ana! Epoxyns hårdhet gör att normal stenpåkörning inte är ett problem. Hårdheten och tåligheten är som en glasfiberkanot om inte bättre på grund av den starka kärnan i trä. Som med alla kanoter, oavsett material, slits ytskiktet av naturens makter och vill man bibehålla den ”möbelfinish” kanoterna har över tiden så kan man slipa och lackera utsidan av skrovet med förslagsvis Internationals Original….eller låter man bli och lägger tiden på paddling och njuter av kanotens vintagelook.

För närvarande har vi två typer av kanadensare bland modellerna på lager. En 13-fot och en 16-fot. Båda modellerna passar fint både för solopaddling och för dig som vill utveckla konsten att paddla kontrollerat, vackert och med känsla.