TILLBAKA TILL URSPRUNGET

Kåtor, tipis och liknande tält har utvecklats parallellt av nomader världen över. Det är en överlägsen boendeform när man vill bo bekvämt, kunna elda i tältet och samtidigt snabbt kunna flytta sitt läger.

Tindenattskinn

Mauritz njuter av eld och renskinn!

I Norge har Bison tältkåtor utvecklats och testats i nordisk miljö under många år. En kåta ger möjlighet för att elda, laga mat, hålla värmen, tälja, ha med hund och bo många tillsammans.

Traditionella kåtor är perfekta om du vill ha mycket plats under en något längre tid men ändå kunna flytta kåtan. De kan fungera som boende eller festplats vid evenemang, de kan fungera som jaktkoja eller som lek och gästhus i trädgården. För er som hyr ut kanoter är det en mycket uppskattad och stämningsskapande lägerplats som gör att vädret inte har så stor betydelse. I jämförelse t.ex. med militärtält är de både rymligare, mysigare och ger möjlighet för eld och matlagning.

Kåtorna är mycket populära bland barn och kan t.ex. användas som ett mellanting mellan ute och inne på dagis, naturskolor och liknande. Duken är tillverkad i bomull och lin i en mycket kraftig kvalitet (500-550 g/m2) och andas när den är torr men sväller och blir tät när det regnar. Denna duk är testad genom många år i Norge och på expeditioner – både i kåtor och i arktiska expeditionstält.

Kåtorna tillverkas i storlekar kallad 16-, 25-, 50- och 100-manna. Priserna som visas under kategorin Produkt är inklusive moms. Stänger kan ordnas av beställaren för att hålla nere priset eller tillhandahållas av oss. Normalt har vi inte dessa på lager men hämtar hem från Norge relativt fort.