Om Esker Outfitters

Esker Outfitters finns i Vissefjärda, Emmaboda kommun. Där har vi ett showroom och äger en lagerlokal på 1400 m2, även om inte allt fylls ut av kanoter så har man möjlighet att se vårt utbud och titta närmare på intressanta modeller. Normalt har vi ett tiotal olika kanadensartyper på lager och dessutom båtar, kajaker, tältkåtor och annat kul.

Vi säljer de legendariska amerikanska kanadensarna Grumman, kajaker, båtar och pulkor tillverkade i Kanada av Pelican, träkanoter genom det egna märket Esker Wood samt tältkåtor genom det norska märket Bison.

Esker Outfitters drivs av Jens Johannisson och Magnus Röstlund, barndomskamrater och uppväxta vid Lyckebyån.

Jens är geolog, friluftsmänniska, jägare och har ett stort intresse för naturen, gamla hantverk och överlevnad och bor efter avstickare till Göteborg och Kanada återigen vid Lyckebyån i södra Småland.

Magnus är friluftsmänniska, jägare, fiskare och numera kustbo då han efter avstickare till Stockholm följt Lyckebyån söderut och slagit sig ned med sin familj vid dess utlopp i Karlskrona.

Det var uppväxten direkt vid Lyckebyån och Jens vistelse i Kanada som la grunden till idén om att börja importera kanoter, båtar och annan spännande och praktisk friluftsutrustning. Under 2008 blev vi generalagent i Sverige för både Grumman och Pelican. Under 2012 startade vi Esker Wood, egna kanoter tillverkade i kanadensisk röd ceder. 2019 blev vi även svensk generalagent för kanadensiska NovaCraft. Vi säljer även de mycket beprövade norska tältkåtorna Bison sen flera år – samt lite annat smått och gott. Sammanfattningsvis säljer vi grejer vi själva gillar och använder och som vi vill att fler ska få uppleva.

Vi har ökat på utbudet av kanotmodeller rejält i Sverige och vår förhoppning är att intresset för framförallt kanadensare ska öka framöver. Vi är övertygade om att det ligger rätt i tiden då det är ett så bra sätt att uppleva naturen och lugnet på. Både för människor med krävande arbeten, naturmänniskor i allmänhet och – kanske framförallt barnfamiljer. Vi vill att dagens barn ska få uppleva svenska vattendrag på samma sätt som vi fick när vi var små.

Hälsningar från Jens och Magnus